2010. november 8., hétfő

Száguldó robotok

A Száguldó robotok egy különleges logikai társasjáték. Minden játékos egyszerre játszik benne ugyanazzal a céllal, ami nem más, mint minél több pontot összegyűjteni.

A 96 féleképp összerakható táblán akadályok és célok helyezkednek el különböző elrendezésben. A robotokat minden játék elején tetszőleges helyre lehet tenni, ami gondoskodik arról, hogy ne legyen soha két egyforma parti. Minden kör elején húzással választunk egyet a célokat jelképező korongok közül, ez lesz az adott kör célja.

Ekkor a játékosok mind magukban gondolkodni kezdenek, hogy megtalálják a legrövidebb utat a kör célja és az azzal megegyező színű robot között. A robotok bármilyen irányban indulhatnak, és bármennyit léphetnek, de nem tudnak megállni, amíg akadálynak vagy másik robotnak nem ütköznek. Csak ekkor változtathatnak ismét irányt.

Aki megtalálja a legrövidebb utat, az kapja a pontot (több egyforma megoldás esetén az, akinek eddig kevesebb pontja volt, egyforma pontszám esetén az előbb megoldó).

Olyan játék, amelyet egyszerű játszani, mégis nagyon izgalmas. Ráadásul a pontszerző játékosnak minden kör külön győzelemélményt jelent. Amikor játszottunk, szinte mindegy is volt, hogy ki nyert, annyira jó érzés volt egy-egy fogó feladványt megoldani. Gyakran minden megoldást megnéztünk. Ez praktikus volt, hiszen egymás ötleteiből is tanulhattunk.

Az élményt a scifi aranykorának filmjeit idéző bumfordi robotok, a szép, egyszerű tábla, és a játék színvonalas kivitelezése is fokozta. Különösen jópofa, hogy akár egyedül is játszható, de akár tízen is nekifoghatnak a robotos kincsvadászatnak.


Hasonló témákról korábban:
Nyolcvan nap alatt a föld körül (társasjáték)
Chronotron

Kitekintés:
A társasjáték saját honlapja
Próbáld ki online!
Társasklub – Száguldó robotok @ Lacxox

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése