2009. augusztus 4., kedd

Chronotron

Idejét nem tudom, mikor játszottam utoljára olyan kétdimenziós ugrálós játékkal, amely komolyan lekötött. Most ismét találkoztam egy ilyennel, a böngészőn keresztül játszható Chronotronnal.

A játék története egyszerű: Chronotron egy időutazó robot, aki elveszett az időben és meg kell javítania időgépét, hogy hazajusson. Ellenfelei nincsenek, viszont segítsége sincs. Ha erre van szüksége, csak magára számíthat. Az időkapszula segítségével végtelenségig többszörözheti magát, ha újra és újra visszamegy az időben, így összetett feladatot is el tud végezni önmagával csapatban, mint ahogy Dr. Emmett Brown odaadott magának egy szerszámot a Vissza a jövőbe című filmben.

A játék nehézsége viszont az, hogy már az első mozdulatoknál előre kell gondolkodnunk, hiszen nem akadályozhatja meg önmagát abban, hogy korábbi példányai visszajussanak a gépbe, azaz nem hozhat létre időparadoxont.

A Chronotron bonyolult előtervezésre, és gördülékeny csapatmunkára tanítja a játékost, miközben rövid, de fogós feladványai jól kikapcsolják az embert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése