Majomkenyeret készítettem.
Dió helyett mazsolával készült. Érdekessége, hogy nem sütni kell, hanem gőz fölött főzzük össze a hozzávalókat, és végül hosszabb hűtés után lesz kész. Nagyon finom, de elég tömény sütemény!
Mire lefotóztam, már csak a vége maradt meg:
Epres pite
Csokis banántorta
Mondolás tálbanfőtt
megadod a receptjét?? imádom a nagyon tömény sütiket:))nagyon guszta a kép alapján.
VálaszTörlésÍme :)
VálaszTörlésHozzávalók:
25 dkg margarin
1 tojás
30 dkg porcukor
3 evőkanál liszt
3 evőkanál kakaópor
pici só
5 dkg dió
15 dkg babapiskóta
Elkészítése:
A diót durvára vágjuk. A babapiskótát apróra tördeljük.
folpack-kal kibélelünk egy hosszúkás püspökkenyér- vagy őzgerincformát.
A sütit egy habüstben, mély zománcos vagy fém tálban fogjuk elkészíteni. Egy akkora lábost választunk, amekkorára biztonságosan illeszkedik a tál alsó fele, mert a süti gőz felett készül.
A lábosban felteszünk 2-4 ujjnyi vizet forrni. A tálba beledaraboljuk a margarint, és a melegedő víz fölé tesszük. Hagyjuk felolvadni, de ne melegítsük forróra! Közben a tojást egy tálban felverjük. Egy másik tálban a cukrot, a lisztet, a sót és a kakaóport alaposan összekeverjük.
A közben felolvadt margarint levesszük a gőzről, és belekeverjük a felvert tojást, majd a kakaós-lisztes keveréket. Jól eldolgoz-zuk és visszatesszük a gőzre. Nagy lángon kezdjük el a gőz fölött melegíteni a keve-réket. Kevergetve addig melegítjük, amíg a keveréket elég forrónak érezzük. Nem kell felforralni, csak forráshoz közelíteni (kb. 20-25 perc).
A kész sűrű, krémszerű masszába keverjük bele a diót és a babapiskótát, majd az egészet öntsük bele a kibélelt formába, és egyengessük el. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe. Minimum 3-4 órai hűtés után borítsuk ki a sütit folpack-kal vagy sütő-papírral leterített deszkára, és éles késsel szeleteljük fel.
elkészítettem, bár picit módosítottam a recepten
VálaszTörlésNAGYON fincsi lett
boldog karácsonyt:)
Örülök, hogy Neked is bejött a recept és az eredmény :)
VálaszTörlésKellemes további pihenést és boldog újévet! :)