A lúdláb leves – ahogy elneveztük – a pudinggal sűrített gyümölcslevesek közé tartozik, amennyiben elfogadjuk, hogy gyümölcsleves. :) Ugyanúgy készítettem ugyanis, ahogy általában a gyümölcslevest szoktam: befőtt, tej, pudingpor, cukor. Csakhogy a nálam hagyományos meggybefőtt és puncs vagy eper pudingpor helyett most kíváncsiságból csoki pudinggal próbáltam ki. Lássuk mi sült (főtt) ki belőle:
Amúgy nagyon finom lett, de valószínűleg inkább desszertként vagy nyári édességként érdemes fogyasztani, mint levesként a főétkezés elején. Vagy ahogy jólesik!
Hozzávalók:
2 üveg magozott meggybefőtt
3-5 dl tej
1 csomag csoki pudingpor
cukor (ízlés szerint, és ne felejtsük megnézni a befőtt cukrozottságát sem)
Elkészítés:
A befőtteket levükkel együtt összeöntöttem a tejjel, majd felforraltam. Ezután a kevés tejjel csomómentesre kevert pudingport és cukrot belekevertem a meggyes alapba.
Időnként meg kell keverni.
Epres pite
Csokis banántorta
Banánleves
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése