2007. január 12., péntek

Banánleves

4 közepes almát vagy 2 nagyot megpucolunk és apró kockákra vágunk. 2 hámozott, karikára vágott banánnal körülbelül 1 liter vízben puhára főzzük. Adunk hozzá citromhéj-darabokat, két mokkáskanál vaníliás cukrot, 5 evőkanál kristálycukrot és egy csipet sót.

Ha megfőtt, botmixerrel simára mixeljük. Közben 4 banánt karikára vágunk, beletesszük az összemixelt levesbe, felöntjük még szűk 1 l vízzel, és utána ellenőrizzük az édességét, sósságát. Beletehetjük még egy egész citrom levét vagy egy mokkáskanál citromsavat.

Az új összetevőkkel össze kell forralni pár pillanatig. Eközben csináljunk egy csapott evőkanál lisztből, tejből, tejfölből habarást, amelyet szűrön keresztül a leveshez adunk, amint az felforrt. Pár percig hagyjuk forrni.

Aki fahéjasan, szegfűszegesen szereti a gyümölcslevest, ezt is megpróbálhatja úgy ízesíteni.

Megjegyzés:

A színétől nem kell megijedni, szürkébb mint az almaleves, de finom.


Recept korábbról:
Mondolás tálbanfőtt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése