A tálat kikentem vajjal. A mandulát megdaráltam.
Az egész tojásokat 6 evőkanál cukorral, két tasak vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal kézi robotgép segítségével jó habosra kikevertem.
A tejet megmelegítettem, hozzáadtam a tejszínt, 2-3 evőkanál cukrot, egy tasak vaníliás cukrot, egy csipet sót és jól elkevertem.
A zsemlét vékonyan felszeleteltem, egyenként belemártottam a tejszínes tejbe, kicsit kinyomkodtam, majd belemártottam a habos tojásos keverékbe, és beletettem a jénaiba. Amikor egy réteg benne volt, megszórtam a darált mandulából egy-két evőkanálnyival, majd cukorral, és minden rétegre egyenletesen apró vajdarabkákat is tettem. Addig ismételtem, míg el nem fogyott minden. A tetejére mandulás cukor került vajdarabkákkal.
Meleg sütőben addig sütöttem, amíg a teteje megpirult.
A sütési idő kb. 40–45 perc.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése