2011. május 16., hétfő

Kihagyhatatlan tavaszi italok

A hónapban két olyan különleges italt is ittam, amelyek annyira ízlettek, hogy mindenkivel megkóstoltatnám őket, és persze feltankolnék belőlük otthonra, hogy mindig kéznél legyenek.

Az egyik a KFC szűz mojito koktélja. Másfél hete ittam, amikor épp kutya meleg volt, hát ennél jobb frissítőt keresve sem találhattam volna. A hagyományos összetevőkből nagyon jó ízkombinációt hoztak ki.

Ha valaki szeretné otthon elkészíteni, a következőképp teheti meg.

Egy pohár mojitohoz kell egy fél felvagdosott lime, két kiskanál cukor, jég, szénsavas ásványvíz, és persze mentalevél. Ez utóbbi mennyisége a méretétől is függ. A KFC-s koktélban mindössze egy jókora mentalevél volt, de láttam már receptet, amely szerint 5-6 levél is kell egy pohárba.

A másik ital még ennél is különlegesebb. A Lidl áruházlánc időről időre olyan ételeket, italokat hoz forgalomba, amelyek teljesen hozzáférhetetlenek lennének nélküle. Ilyen az általuk forgalmazott, általam pedig különösen kedvelt indonéz rákszirom, vagy az aromás licsi, amellyel többnyire távol-keleti éttermekben találkozik az ember, és ilyen a mexikói hetek keretében kapható kaktuszfügelé is, amelyet most ittam életemben először.

Összetételét tekintve almából, kaktuszfügéből és lime-ból áll, gyümölcstartalma 42%. Íze savanykás és főképp édes. Hűtve különösen finom.

A kaktuszfüge a dobozon jobbra lenn látható piros, tüskés gömböcske, amely a fügekaktuszon nő. Valóságban több színben is előfordul. Dinnyére emlékeztető íze van, és tüskétlenítés után bármilyen formában fogyasztható.

A doboz a Sió gyümölcslé csomagolására emlékeztet. Az ismeretlen El Tequito márkától nem kell tartani, mert nem más, mint a Lidl saját bejegyzett márkaneve, amely alatt a mexikói ételeket és italokat forgalmazza.

Mivel mindkét ital szezonális, mindenkinek javaslom, hogy ha szeretné megkóstolni őket, minél előbb irány a Lidl meg a KFC, hacsak nem szeretné megvárni, mire legközelebb ismét szezonjuk lesz.


Hasonlók korábbról:
Téli teák
Csokis kézkrém és társai
Szörpverseny

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése