2011. május 7., szombat

Robotkatica és társai

A Sci-fi és tudomány rendezvény keretein belül részt vettünk egy rövid tárlatvezetésen a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Műszaki Tanulmánytárában. A technikatörténeti gyűjtemény nagyon sok érdekes dolgot tartalmaz számítógépektől kezdve mobiltelefonokon, mérőeszközökön, televíziókon át háztartási gépekig, és még sorolhatnám. katicabogár robotTermészetesen úgy, hogy ezek fejlődését és változását nyomon követhetjük a tárgyak segítségével. Nem csak tudományos szempontból érdekes a kiállítás, hanem különleges hangulata miatt, amit retro volta okoz, is érdemes megnézni.

A gyűjteményben megtekinthető a híres dinamó is, amelyet Jedlik Ányos készített.

A kedvencem az első magyar robotállat volt, a katicabogár, amely követi a fényt, és amikor sírni kezd (ha megnyomják valamelyik pöttyét), simogatásra nyugszik meg.

Még több részlet olvasható a kiállításról ezen a linken, ahonnan a fénykép is származik. Ajánlom mindenkinek a kiállítást, nagyon érdekes programot nyújt. A múzeum épülete Budán található a XI. kerületben, kellemes környéken, megközelítése nem okoz nehézséget. Keddtől péntekig 10 órától délután 4-ig látogatható, illetve minden hónap első szombatján 10-től délután 5-ig.

A múzeum honlapja, ahol még több információ és érdekesség olvasható: http://www.omm.hu

A robotkaticáról szól ez a hír is: Katicabogár.


Hasonló bejegyzések:
Mindent a szemnek... utazó kiállítás
Arany Vénusz
A májusi Galaktika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése