2010. december 10., péntek

Aranyhaj

A Gru előtt két olyan film előzetesét is adták, amelyet szerettünk volna megnézni, az egyik a Tron: Örökség volt, a másik pedig az Aranyhaj és a nagy gubanc, amelyet tegnap néztünk meg.

A Disney ezúttal nagyon kitett magáért. A dalbetétektől ugyan továbbra sem tudtak elszakadni, mennyiségüket viszont csökkentették, viszont jelentősen szellemesebb lett a szöveg, legalábbis a magyar szinkron nagyon élvezetes. A grafika minőségi: ruhák, arcok, táj. Már rég nem azon ámultam, hogy számítógéppel képzett grafikát látok, hanem elérték végre azt a szintet, amit egy hagyományos kézzel rajzolt Disney nyújtani tudott.

Ráadásul, míg a kézi rajzban az utóbbi időben egyre minimalistább irányba mentek el (ld. A legelő hősei), itt nem fukarkodtak a szép rajzzal. Sőt, számomra megalkotta a cég a legrokonszenvesebb mesehős férfit.

A főhősnő kisállat-barátja is remek lett. A kaméleon iszonyúan jó fej.

A történet fordulatos, mozgalmas és kedves. A bemutató alapján feltételeztem, hogy jó lesz, de nem gondoltam volna, hogy ennyit ki tudnak hozni ebből az ötletből. Ha van egy képzeletbeli lista a minőségi Disney tündérmesékről, akkor ennek ott a helye a Csipkerózsika és a Hamupipőke mellett.


Rajzfilmekről korábban:
Gru, a gonosz
51-es bolygó
Clutch Powers kalandjai

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése