2006. november 29., szerda

I Dream of Jeannie

Talán Anthony Nelson lett volna a világ leghíresebb űrhajósa, ha rakétájának hajtóművében nem következett volna be valami végzetes hiba. Így azonban egy szigeten kellett tétlenül várnia a mentőalakulatot. Miközben S.O.S. feliratot épített kövekből és fadarabokból a partra, kezébe akadt egy palack, és…

Az biztos, hogy Nelson arra nem volt felkészülve, hogy egy dzsinn lakik benne. Azaz egy dzsinnlány, akit több ezer éve palackozott be egy kéretlen kérő bosszúból, amiért visszautasították. Később talán gondolt arra, hogy hülyének nézik, és kirakják az űrprogramból, ha bárkinek beszél róla, de azt nem tudhatta, hogy a dzsinnlány puszta jószándékból (vagy önzésből talán?) megpróbálja elválasztani őt menyasszonyától, akinek az apja történetesen bátor űrhajósunk felettese… És persze mindez csak a kezdet…

Szeretem az I dream of Jeannie című sorozatot. Akkor találkoztam vele, amikor pár éve idehaza vetítette a Viasat3 néhány epizódját Jeannie, a háziszellem címen.

Azért kedvelem, mert amellett, hogy nagyon szórakoztató, nem kanapékomédia. Pazar a látványvilága. Zseniális trükkök vannak benne, rengeteg díszlet, űrhajók, NASA… És persze a dzsinnlányt* alakító Barbara Eden gyönyörű. És szebbnél szebb ruhákat visel. Nem is beszélve a 60-as évek Amerikájának egyéb szépségeiről, békebeli hangulatáról.

Larry Hagman is nagyon jóképű, és elképesztően emberien viselkedik ebben a szokatlan helyzetben.

_______________________
*saját nővérét és anyját is ő alakítja XD

Filmekről korábban:
X-Men III. – Az ellenállás vége
Hosszú álom
Shall We…?

1 megjegyzés:

  1. Jaj, ezt én is nagyon szerettem. A német tévén ment mindig mikor ált. sulis voltam. :)Larry Hagman pedig tényleg annyira jóképű volt és kedves, persze nyilván, mert a Jockey-karakter meg Kránitz Lajos hangja azért teljesen más karaktert adott neki.:))

    VálaszTörlés