2010. október 16., szombat

Hétvégi ebéd 1. fogás

Délben megfőztük az ebédet szombat-vasárnapra. Az első fogás elkészítése az én feladatom volt: húsleves jó sok hússal (csirkecomb, csirkeszárny) és zöldséggel (sárgarépa, fehérrépa, krumpli, karalábé). Ízesítésnek paprika, hagyma, petrezselyem, só és bors került bele. Így nézett ki, mikor felkerült a tűzre:leves

 

és így, amikor már javában főtt:

leves1leves2

 

Sajnos a képen nem látszik, milyen szép aranysárga színe van.

Említésre méltó még, hogy ezzel a levessel avattam fel a képen látható lábast. Nagyon kényelmes volt főzni benne, jó kis edény! :) Két aprócska gond van vele: mérete miatt nem fér be a hűtőbe, és a mosogatóba is alig. Ennek ellenére biztos, hogy jó sokszor fogom még használni.

A leves pedig nagyon finom lett!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése