2011. április 16., szombat

Gerecse 10/20/50

Gerecse

2011. április 16-án szombaton rendezték a harmincadik Gerecse 50 túrát, így, ha jól gondolom, ez azt jelenti, hogy harminc éve lehetett az első. A túra Tatabányáról indul, és egy szép nagy kör után a hegyes-völgyes-erdős tájon, ugyanoda érkezik vissza. Az esemény nagyon népszerű, és nem csak a helyiek körében! Az ország minden részéről érkeztek vállalkozók, hogy megtegyék a távot. Szerencsére, szerencsénkre, nem csak 50 km-es útvonal létezik, hanem 20 km-es és 10 km-es is. Mivel nem mondhatni, hogy edzésben vagyunk, életünk első hivatalos Gerecse-túráján a legrövidebb útvonalat választottuk. 4 óránk volt teljesíteni a távot, és sikerült is, így kiérdemeltük a Gerecse 10 kitűzőt. :)

Az erdő gyönyörű volt, és az idő pont megfelelő: se túl meleg, sem pedig hideg nem volt. Volt egy kis sár, és egyszer elkezdett csöpögni az eső, de az egész meg sem kottyant. Annál inkább az emelkedők, de ami a legrosszabb volt – hihetetlenül hangzik – a túra végi jó sok lépcső lefelé, ami az utolsó ellenőrző ponttól (Turul-madár), a hegy tetejétől a hegy aljáig vezet. Aki nem hiszi, járjon utána, hogy a majdnem 10 kilométer hegyre fel, hegyről le után, amikor már alig állunk a lábunkon és hulla fáradtan úgy menetelünk, mint egy rongybaba, hogy megviseli a térdet a hegyoldalnyi lépcső! Sokkal inkább választottam volna még egy emelkedőt!

Hárman mentünk végig együtt a János-forrás – Kisréti vadászház – Turul ellenőrzőpontokkal jelzett úton, előttünk és utánunk sok-sok túrázóval minden korosztályból. Nagyon jó élmény volt! Miután sikerült teljesíteni a feladatot a megadott időn belül, az elnyert kitűző mellé az alkalomra gyártott pólóval is megjutalmaztuk magunkat.


P1040133
 

Hasonló korábban:
Kangoo edzés
Kirándulás - őszi képek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése