2011. január 2., vasárnap

Az ünnepek után

Néha nehéz felfogni, hogy a rég várt ünnepeknek vége, és mindennek mennie kell tovább, ahogy azelőtt. Sőt, aki esetleg élvezte az egy-másfél hónapig tartó általános készülődést a karácsonyra, a programokat, fényeket, ajándékvadászatot és az egész karácsony-kultuszt, talán annyit érez most, hogy holnaptól ez sem lesz már, és a tavasz is messze van.

Sebaj! Mert felvesszük/használjuk/megnézzük/olvassuk/hallgatjuk/kipróbáljuk (stb.) a karácsonyra kapott cipőt/ruhát/zoknit/papucsot/pizsamát (stb.), tusfürdőt/krémet/szappant/parfümöt (stb.), filmet/képet/díszt, könyvet, CD-t, vízforralót/tepsit/játékot/táskát (stb.), még élvezhetjük a kivilágított karácsonyfa illatát és látványát, még talán maradt valami az ünnepi süteményekből is. Közben minden egyes ajándék és fénykép kapcsán szeretettel gondolunk az ajándékozókra, és jó érzés, hogy ritkán látott szeretteinkkel találkozhattunk az elmúlt napokban. Mindez boldogsággal és energiával tölt el.

Aki sajnálja, hogy véget értek az ünnepek, az merítsen lendületet abból, milyen szép volt, aki pedig fellélegzett, hogy végre vége ennek a hajtós őrületnek, az pedig ebből szerezzen lendületet az elkövetkező hétköznapokhoz. Jó munkát, kellemes hétköznapokat mindenkinek!


háttérkép – 1366×768

Korábbi háttérképek:
Prince of Persia háttérkép
Újabb szélesvásznú karácsonyi háttérkép
Háttérkép Mikulásra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése