2014. december 24., szerda

Tényleg boldog karácsonyt!

Az idei karácsony úgy érkezett el hozzánk, ahogy a tavasz szokott: gyönyörű napsütéssel, faágon csicsergő madárkával, időnként szünetelő fűtéssel. :-) 
Számomra ez a mostani ünnep arról szól, hogy felejtsük el az elvárásokat, és engedjük meg magunknak, hogy bármi történik vagy nem történik, legyünk boldogok. Mindenkinek él a fejében egy kép arról, milyen az igazi karácsony: hull a hó, körülvesznek azok, akik fontosak nekünk, betartjuk/megtartjuk a hagyományokat, mindenkinek olyan ajándékot adunk, ami betalál... Ezek és hasonló elvárások magunkkal szemben, a többiekkel szemben és a karácsonnyal szemben, feszültséget vagy csalódást okozhatnak, és oda az idilli boldogság. 
Legyen olyan ez a pár nap, amilyenné alakul! Felejtsük el az elvárásokat, nehogy azt figyeljük már, hogy mi nem történt úgy, ahogy elképzeltük. Engedjük el magunkat, és csak arra figyeljünk, mitől szépek ezek a napok (is). Nem a hó hozza el a karácsonyt, és nem az ünnepi ebéd és az édességek tesznek minket boldog emberekké, és az esetleg hiányzó körülmények se tegyenek minket csalódottá.
Azt hiszem, a Jégvarázs szép betétdalának paródiája indította el bennem ezeket a gondolatokat, mert amellett, hogy paródia, az én figyelmemet arra is felhívta, hogy minek akkora ügyet tulajdonítani pl. a hónak, és hogy minden helyzetből ki lehet hozni valami jót vagy vicceset. Most a hagyományos karácsonyi hangulatot árasztó fotó helyett ezt a videót linkelem be. 

Ezzel kívánunk boldog karácsonyt és jó szórakozást minden kedves olvasónknak! :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése