2014. december 1., hétfő

Árpapehely

Amikor megvettem, műzlinek szántam az árpapelyhet, de a csomagoláson lévő szöveg adott egy másik tippet is: 
"Sós vízben főzve köretnek alkalmas; mazsolával, mézzel, magvakkal pedig műzlinek. Elkészítése: 1-2 perces főzéssel."
Ma eljött az alkalom, hogy kipróbáljam köretnek. Nekem kb. 8 perc kellett, míg a forrásban lévő vízben, fedő alatt eléggé megpuhult. Az ajánlott 2 perc alatt alig változott a halmazállapota. Íze kb. annyi, mint a barna rizsé, aki hozzá van szokva, annak ez is be fog jönni, szerintem. Elég tápláló, a képen látható adag kb. 1/3-ával jóllaktam. Van egy nagy előnye a barna rizshez képest: nagyon gyorsan elkészül! Érdekes lehet kipróbálni különféle fűszerekkel is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése