2009. november 5., csütörtök

Új tagok a gyűjteményben

Az alábbiakkal bővült legógyűjteményünk a közelmúltban.

A spotkocsi brnoi szerzemény.

Számos új fajta alkatrészt hozott a gyűjteménybe (pl. a sárhányók, a telefonkagyló stb.). Nagy öröm, hogy új személygépkocsival gazdagodott a város. Méretei alapján országúti cirkáló. A segélyhívó telefon jópofa adalék a készlethez.

Az emberke furcsa arckifejezése ellenére is jópofa az újfajta frizurájával és eleganciájával.

A nagy építődoboz emlék Prágából.

A több mint 400 darabot tartalmazó doboz jó választás kockavadászoknak. Az ajtó és az ablak, amelyet benne adnak, a régi fajta vastag kerettel kicsit különös, de jól hasznosítható. A liliom által folytatott építkezésekhez nélkülözhetetlen a sok kocka, az én gyűjteményembe pedig jól jön a szerelő ruhás emberke, amely ebben az egy készletben található meg.

A motoros üldözés, ahogy az alábbi kettő is születésnapi ajándék.

A készlet Indiana Jonest, az idősebb Mr. Jonest valamint egy őket üldöző katonát tartalmaz. Motorokkal és katonai ellenőrző ponttal. A két Jones-figura Az utolsó keresztes lovag című filmnek megfelelően Harrison Ford és Sean Connery vonásait viseli.

A motorok kidolgozottsága nagyon jó, és tetszik, hogy a katona egyenruhája csak utalásszerű.

A kulcstartó a fenti készletben is megtalálható Indiana Jones figura láncra fűzött megfelelője. Érdemes górcső alá venni, és megnézni, hogy minden holmija megvan, amitől ő Indy: a kalap, az egykor fehér ing, bőrdzseki, pisztolytáska, össze-vissza lötyögő oldaltáska. Előreláthatóan a pendrive-omra vigyáz majd.

A közel harminc centis Exoforce robot egy klassz készlet. Rengeteg pózban képes megállni, valóban a mecha animék pilóták által vezetett óriásrobotjaira emlékeztet.

Fegyverzete, pilótájának öltözete, és a pilótafülke kialakítása egyaránt nagyon ötletes. Érdekesebbnek találom, mint a Bionicle készletsorozat tagjait. Egyedül az a kár, hogy a díszített elemek nem festettek, hanem matricázni kellett őket.


Korábbi bejegyzések:
Legóhírek
A hotdogárus, a lovag és a majom

A háttérkép a http://www.lugnet.com/fibblesnork/lego/backgrounds/ oldalról származik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése