2009. november 6., péntek

Prágai hétvége - 1. rész

Hangulatos hétvégét töltöttünk el Prágában egy héttel ezelőtt egy csoportos utazás keretein belül. Péntek kora reggel indultunk, és kora délután érkeztünk meg lakótelepi szállodánk elé. Nagyon érdekes volt a hotel, mert egy 20 emelet magas panelházból volt kialakítva. A recepció és környéke elegáns volt és hangulatos, az apartmanunk már kevésbé, de azért nem volt rossz.

Miután elfoglaltuk a szobát, azonnal indultunk felfedezni a várost. Buszunk, helyi idegenvezetővel a mikrofonnál, bevitt minket a belvárosba. Nagyon jó idegenvezetőnk volt, mindenről mesélt és rengeteg információt elmondott úgy, hogy élvezetes volt hallgatni.

A városnézést a Vencel tér közelében lévő pályaudvarnál kezdtük, majd a híres téren át elsétáltunk az Óvárosba, azt követően a Zsidónegyedbe. Gyönyörű utcákon, tereken, parkokon át vezetett az utunk, amit az esti fények még hangulatosabbá tettek. Láttuk a félbemaradt Havas Boldogasszony templomot, az Orlojt (a toronyórát, amely az időn kívül a bolygók állását is mutatja és a múló idővel párhuzamosan a halál közeledtére hívja fel a gyanútlan turisták figyelmét), a Tyn-templomot, a Zsidónegyed zsinagógáit, és mindenütt szépen felújított, különböző korokból megmaradt lakóházak vettek minket körül. De rettenetesen hideg volt! Sajnos legalább annyi figyelmet elvett a vacogás és a hideg elleni küzdelem séta közben, mint amennyi a városra maradt. Alig vártuk a séta végét, amikor is kettesben beültünk a Két macskába egy cseh vacsorára.

(folyt. köv.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése