2015. július 24., péntek

Instant jegeskávé

A Napi Boldogság blogon találtam a receptet (itt), amit kipróbáltam. (Az enyémnek semmi köze a levendulához.)

1. Kotyogós kávéfőzőben lefőztem 5 adag kávét, majd jégkockafagyasztó formákba öntöttem, és ment a mélyhűtőbe. (Hát, nem könnyű a kávéval egyensúlyozni, miközben össze-vissza hajlik a teletöltött forma... Nyilván csak annyira nehéz, mint a vízzel, viszont a kávé látható nyomokat hagy...)


2. Másnap reggel alig vártam, hogy sitty-sutty kész is legyen a fincsi jegeskávém. (A sitty-sutty nem jött össze, mert meglepően nehezen tudtam csak kipréselni a kávékockákat a formából, de így is gyorsabban meglett, mintha főznöm kellett volna.)


3. A kávéjégkockákat felöntöm hideg tejjel, és teszek hozzá folyékony édesítőszert. Szívószál, keverés, és mmmmm..... :-) Mivel több adag készült, már két reggelemet is feldobta a jópofa tejeskávé! Egy dögmeleg munkanap elején nagyon jól tud esni! :-)

Tejben úszkáló delfinek :-)
4. Pár perc múlva, mikor felolvad teljesen az összes jég, össze lehet keverni már az egészet, és még akkor is jó hideg. Aki tejesen és édesen szereti a kávét, annak érdemes nem kiinnia a tejet, mielőtt felolvadna az egész. :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése