2014. július 27., vasárnap

Egyszer volt, hol nem volt... Időutazás Budapesten

Új információ volt számomra, hogy a Vidámpark nem tűnt el teljesen, hanem ami maradt belőle, néhány állatcsapattal kiegészülve, átalakult a Holnemvolt parkká. 
Ilyen zsetonokkal lehet fizetni az állomásokon. Egy érme 200 Ft. Pl. egy hullámvasutazás személyenként 2 zseton.
Itt továbbra is üzemel a 20. század elejéről származó Barlangvasút az 1953-ban felállított János vitéz jelenetekkel. Most meglepetésvendégeket is láthattunk a francia király trónjánál, egy pici cica ült a lépcsősor előtt, az emberek mögött pedig egy nagyobb macska - úgy tűnt, nem csak a park látogatóit lepte meg a jelenlétük, mindenesetre nagy sikert aratott a cuki kiscica a jelenet közepén. :-) 
A kiscica farka, és a meggyűrt vörös szőnyeg.
Felültünk a Hullámvasútra és bementünk az Elvarázsolt kastélyba. Nagy élmény volt, főleg, hogy kisgyerek korom óta nem jártam itt, mégis sok dologra emlékeztem. A célba dobást továbbra sem érdemes kipróbálni, mert természetesen túl puha a labda, hogy a konzervdoboznak kinéző túl nehéz cuccokat levigye, de poénnak jó volt. 
A Tündér Ilona játszótér, mögötte a Hullámvasút.
Ettünk a retro Kertvendéglőben, miközben nálunk öregebb körhintákon kisgyerekek utaztak, és a Marica Bábszínháza évtizedekkel ezelőtt divatos hangsúllyal csalogatta vendégeit a "15 perces legenda" bemutatójára. Körülbelül 2,5 órát töltöttünk el a Holnemvolt parkban, de maradt még kipróbálnivaló legközelebbre is. Az egész program igazi, hangulatos időutazás volt! :-)
Forrás: http://www.zoobudapest.com/pannonpark

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése