A héten sütöttem, nem először, ezt:
A süti egyszerűsége és különlegessége abban rejlik, hogy zsemlével készül. Akárhányszor marad meg zsemle (vagy kifli, vagy kenyér), eszembe jut ez a recept, mert praktikusan továbbfejleszthető a már nem friss pékárú finom süteménnyé.
A recept hozzávalói: 4 db zsemle, 2 csomag vaníliás cukor (3 csomagot szoktam beletenni), fél kiló túró, 8 evőkanál cukor és 5 tojás. A zsemlét felkockázzuk vagy csak egyszerűen apró darabkákra szedjük, majd meglocsoljuk 1 bögre vaníliás tejjel. Elvileg az első csomag vaníliás cukor való a tejbe. A másik csomag vaníliás cukrot a tojások sárgájával és a cukorral kikeverjük, majd ebbe beletesszük a túrót és a zsemle-masszát. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és azt is hozzákeverjük a többihez, majd az egészet beletesszük a tepsibe és kisütjük. Nekem kb. 30-40 perc alatt szokott megsülni közepes fokozaton, de érdemes ránézni korábban is.
Karácsonyi mézeskalács
Hétvégi ebéd 2. fogás
Csokis banántorta
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése