Ez a bejegyzés a tejbegrízről fog szólni.
Nem tudom, mennyire gyakori étel egy átlag csak felnőttekből álló háztartásban a tejbegríz, de úgy tapasztaltam, hogy nem az. Én mégis viszonylag sűrűn készítek, mert
Férjem szerint a képen zöldnek látszik a tejbegríz, de valójában barna, hiszen kakaóval készült, nem moszattal. |
- mindig van itthon tej és búzadara, akkor is, amikor semmilyen édesség nincs, de szívesen ennénk valami finomat
- nagyon egyszerűen és gyorsan elkészül
- cukormentesen édesítőszerrel is elkészíthető (a nyírfacukor, a Canderel és a Cologran bevált, de Steviával nagyon nem ízlett)
A tejbegrízt mindig kakaósan szerettem, de a cukor nélküli kakó (pl. Szerencsi kakaópor) nem keveredik el rendesen az édesítővel, így mindig keserű maradt a tejbegrízre szórva. Újabban ezért úgy készítem, hogy már a főzés legelején beleteszem a búzadara, a csipetnyi só, és az édesítő mellé a kakaóport, és így főzöm össze a tejjel. Nagyon finom csokis édesség készül így kb. 20 perc alatt.
És még egy jó oldala a tejbegríznek, hogy a sűrűsége, az édessége és a csokissága bármilyen irányban változtatható attól függően, hogyan szeretjük, vagy mire vágyunk épp.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése