2015. június 18., csütörtök

Nyárias teríték


Alapnak az adventi időszakban használt bordó terítőt használtam, de most karácsonyi dekoráció helyett a barack színű felső terítővel mediterrán hatásúvá alakítottam. Erre jött a háncs edényalátét és a három tányéralátét.
Az egész kompozíciót az új tányéralátétek ihlették, amiket múlt héten találtam nevetségesen olcsó áron (95 Ft/db), és már a boltban bevillant, hogy fogom őket felhasználni.
Éljen a nyárias hangulat! Nekem legalábbis minden alkalommal nyaralós hangulatom támad, ha ránézek az asztalra. :-)



Hasonló bejegyzés:
Őszies asztal

2015. június 15., hétfő

Epres reggeli

A kedvenc reggelim az eperszezonban a következő összeállítás:


Kb. 5 közepes szem epret darabokra vágok (egy epret 3-4 részre), ráöntök kb. 1-1,5 dl natúr joghurtot, megédesítem és összekeverem. Ezek után hozzákeverek 2 evőkanálnyi zabkorpát. Az eredmény egy édes, krémes reggeli, amiben az eper íze is elég domináns. A joghurt átveszi az eperízt a darabkákból kiszabaduló eperlé miatt, a zabkorpától krémes és tartalmas, az eperdarabokra pedig élvezet ráharapni!
Talán nem a mai volt az utolsó ilyen reggelim idén, de ha mégis, a következő eperszezonban újra előveszem ezt a receptet.

2015. június 14., vasárnap

Mindennapi Balaton


Amióta igazi nyári idő van, nagyon vágyom a Balatonhoz. Ezért kimondottan balatoni háttérképet választottam az asztalomra. A Képguru oldalán rengeteget találtam ezen a linken: http://kepguru.hu/hatterkepek/cimke/balaton/ Ha más is kedvet kap hozzá, hogy ha nem is élőben, de legalább a monitoron nap mint nap lássa a nyári Balatont, érdemes itt körülnézni.

2015. június 11., csütörtök

eperfagyi

Nagyon gyors és egyszerű házi eperfagyi készült ma este, tulajdonképpen véletlenül. Kifogytunk a friss eperből, de nagyon szerettem volna epret enni. A fagyasztóban találtam mirelit epret, de az reggelire vált volna csak fogyasztható hőmérsékletűvé. Így jött az ötlet, hogy összeturmixolom egy kevés tejjel. Turmix helyett fagyit kaptam eredményül, és nagyon jó lett. Mivel nem szerettem volna tönkretenni a turmixgépet, hagytam, hogy maradjanak benne nagyobb fagyott eperdarabok is, így érdekesebb lett a fagyi. Édesítettem is mixelés közben. Nagyon jólesett a kánikulában töltött munkaórák után.