2015. március 29., vasárnap

Rántotta olaj nélkül

Mikróban, olaj nélkül készítettem el a rántottát. Felvertem a 2 tojást, megsóztam, megfűszereztem, majd ment a mikróba. Nem állítottam át a fokozatot, így sült 1 percig. Akkor kivettem, megkevertem (vagyis átrendeztem a szilárd és a folyékony részek helyzetét), és még 30 másodpercre visszatettem. 
Gusztusos és finom lett. 
Érdemes fűszerezni, legutóbb a só nem volt elég, hogy kárpótoljon az olajon sült ízért. A metélőhagyma viszont nagyon feldobta.


2015. március 20., péntek

Isten hozott, Tavasz!

Az idei első meleg napsugarakat próbáltam megörökíteni, mert végre itt a tavasz, és süt a nap! Na, persze, pont ma nem aktuális általánosságokban beszélni a napsütésről, és lehet, hogy a napfogyatkozásról kellene írnom, de abból speciális szemüveg híján alig észleltem valamit. 
Viszont nem csak a napfogyatkozás, hanem a tavasz első napja is ma van, Sándor, József és Benedek ezen a héten hozzák a meleget, így én most ennek örülök. Főleg, hogy tartósabb állapot: egyre világosabb (virágosabb) és melegebb napok jönnek, végre! :-)
A fotók tegnap készültek Budán és Pesten, mobillal.

Gyűrűs naptár reggeli napsütésben
Délelőtti napsütés
Kacsa a délelőtti napsütésben :-)

2015. március 16., hétfő

Levendula, lila


A nyári levendulamezőket ábrázoló fényképes matricacsomag hangulata annyira megtetszett, hogy ennek felhasználásával dekoráltam ki a határidőnaplóm e heti oldalait a Personal filofaxomban, és az A/5-ös, az időbeosztásom heti és napi tervezésére használt gyűrűs naptáram aktuális oldalait is.

2015. március 10., kedd

Reggeli életre keltő 1.

Az utóbbi időben több irányból is értek olyan benyomások, információk, ingerek, amelyek arra ösztönöztek, hogy elhiggyem, hogy érdemes reggel korábban kelni egy kis reggeli edzésért. Miután  a beszámolók és motiváló gondolatok elértek nálam egy bizonyos szintet, úgy döntöttem kipróbálom. A következő mondat tett a legkíváncsibbá, amit nemrég hallottam egy már nem fiatal embertől: "éjjel 3-kor értem haza, ezért felkeltem korán reggel, és futottam X kilométert, hogy ma friss legyek". 
Kipróbáltam hát, hogy nálam is működik-e, hogy egy brutális munkanap hajnalán mi ér többet, ha fél órával tovább alszom, vagy ha fél órát tornázom. Hihetetlen volt, amit tapasztaltam, ugyanis a rövid alvás ellenére egész nap energikus voltam, és így lelkileg is képes voltam feltöltődni a hosszú munkanap eseményei által. 
A dologhoz hozzátartozik, hogy nem állok meg a hajolgatós, nyújtózkodós, gerinccsavarásos gyakorlatok után, hanem az izmaimat is jól megdolgoztatom. Korábban már volt a reggeli rutinom része az amolyan reggeli bemelegítést szolgáló tornasor, de az csak felébredni segített, nem töltött fel egész napra energiával. 
Szóval múlt hét óta mini edzéssel kezdem a legkeményebbnek ígérkező napjaimat, ezzel folytatom a legrövidebb éjszakáimat, és nagyon jó!! Emellett a kávé már csak desszertszámba megy.
Különösen jó a világos hajnalokon tornázni, amikor "mosolyog a napsugár", és "itt van az egész nap előttem, bármi lehet még". És ma már 6-kor sütött a nap! :-)