2014. december 29., hétfő

Szilveszteri hét

A gyűrűs naptáramban az idei év utolsó és a következő év első fél hetének dekorációját a szilveszteri csillogás és ünneplés, bulizás ihlette. Mivel kivételesen nem volt előre betervezett személyes program vagy kötelesség beírva, ezért most meg tudom mutatni teljes egészében:

Karácsonyra kaptam egy új gyűrűs naptárat, így bővíthetem és két felé oszthatom a funkciókat aszerint, mi az, amit praktikus naponta magammal vinni, és mi az, amit elég otthonról vezetni. Hosszas mérlegelés után úgy döntöttem, az új lesz a magammal vivős naptár, és a régi kapja meg az új funkciókat. A fő oka a cserének az, hogy az újnak nagyobbak a gyűrűi, így több lapot elbír. Annyira meghízott ugyanis a tartalom, hogy a régiből már nagyon szigorúan ki kellett szelektálni bizonyos oldalakat. Most átköltöztettem az egészet az újba, és így kicsit nőtt a mozgásterem.

2014. december 24., szerda

Tényleg boldog karácsonyt!

Az idei karácsony úgy érkezett el hozzánk, ahogy a tavasz szokott: gyönyörű napsütéssel, faágon csicsergő madárkával, időnként szünetelő fűtéssel. :-) 
Számomra ez a mostani ünnep arról szól, hogy felejtsük el az elvárásokat, és engedjük meg magunknak, hogy bármi történik vagy nem történik, legyünk boldogok. Mindenkinek él a fejében egy kép arról, milyen az igazi karácsony: hull a hó, körülvesznek azok, akik fontosak nekünk, betartjuk/megtartjuk a hagyományokat, mindenkinek olyan ajándékot adunk, ami betalál... Ezek és hasonló elvárások magunkkal szemben, a többiekkel szemben és a karácsonnyal szemben, feszültséget vagy csalódást okozhatnak, és oda az idilli boldogság. 
Legyen olyan ez a pár nap, amilyenné alakul! Felejtsük el az elvárásokat, nehogy azt figyeljük már, hogy mi nem történt úgy, ahogy elképzeltük. Engedjük el magunkat, és csak arra figyeljünk, mitől szépek ezek a napok (is). Nem a hó hozza el a karácsonyt, és nem az ünnepi ebéd és az édességek tesznek minket boldog emberekké, és az esetleg hiányzó körülmények se tegyenek minket csalódottá.
Azt hiszem, a Jégvarázs szép betétdalának paródiája indította el bennem ezeket a gondolatokat, mert amellett, hogy paródia, az én figyelmemet arra is felhívta, hogy minek akkora ügyet tulajdonítani pl. a hónak, és hogy minden helyzetből ki lehet hozni valami jót vagy vicceset. Most a hagyományos karácsonyi hangulatot árasztó fotó helyett ezt a videót linkelem be. 

Ezzel kívánunk boldog karácsonyt és jó szórakozást minden kedves olvasónknak! :-)


2014. december 20., szombat

Karácsonyi kincsvadászat

A karácsonyi ajándékvadászat utolsó fordulóját bonyolítottam épp, amikor teljesen váratlanul a szemem elé került ez a csomag dekortapasz. Az elsősorban kiegészítőkre szakosodott Ninakoko nevű boltban a kislányoknak szánt hajbavalók között volt elhelyezve. Az egész csomag a három adag szalaggal került kb. ugyanannyiba, mint a papírboltban fellelhető változatokból egy darab. Igaz, a kettő típusa egy picit különbözik egymástól. A mai szerzemények inkább arra szolgálnak, hogy feliratot írjunk rájuk, míg a drágább verzió amolyan lapszéli, lapközépi dekoráció, amire nem praktikus írni. 
Ilyen, amikor az ember másnak keres ajándékot, és magának is kincset talál. :-)

2014. december 6., szombat

2014. december 1., hétfő

Árpapehely

Amikor megvettem, műzlinek szántam az árpapelyhet, de a csomagoláson lévő szöveg adott egy másik tippet is: 
"Sós vízben főzve köretnek alkalmas; mazsolával, mézzel, magvakkal pedig műzlinek. Elkészítése: 1-2 perces főzéssel."
Ma eljött az alkalom, hogy kipróbáljam köretnek. Nekem kb. 8 perc kellett, míg a forrásban lévő vízben, fedő alatt eléggé megpuhult. Az ajánlott 2 perc alatt alig változott a halmazállapota. Íze kb. annyi, mint a barna rizsé, aki hozzá van szokva, annak ez is be fog jönni, szerintem. Elég tápláló, a képen látható adag kb. 1/3-ával jóllaktam. Van egy nagy előnye a barna rizshez képest: nagyon gyorsan elkészül! Érdekes lehet kipróbálni különféle fűszerekkel is.