2014. november 30., vasárnap

A várakozás elkezdődött

Végre elkezdődött az adventi időszak. Elővettük a karácsonyi dekorációkat, égőket, gyertyákat, mécsestartókat és az adventi koszorút. Idén van zselés szaloncukrunk is - tavaly egyszerűen nem kaptunk már sehol, mire észbe kaptunk, és bár volt többféle különleges minőségi szaloncukrunk, nekünk a zselés az igazi karácsonyi, és nagyon hiányzott. Most lecsaptam rá, amint megláttam. :-) 
Szóval szól a karácsonyi zene, a lakás karácsonyi hangulatban, ég az első gyertya az adventi koszorún. 
Hivatalosan is elkezdődött az idei karácsonyi időszak. Kellemes karácsonyvárást mindenkinek!

2014. november 27., csütörtök

Karácsonyi hangulat advent előtt

Bár még mindig csak november van, már nagyon érezni, hogy közeleg az advent. A belváros és az üzletek, éttermek, kávéházak felkészülten várják a karácsonyi időszakot. Ma készítettem néhány fotót a karácsonyi dekorációkról:

2014. november 26., szerda

Mosolygó iratkapcsok

Ilyen vidáman mosolygó-nevető iratkapcsok hová is passzolnának jobban, mint a határidőnaplóba? Miközben összefogják az elmúlt heteket tartalmazó oldalakat (vagy egyéb összetartozó lapokat zárnak össze), amivel megkönnyítik a lapozást, dekorálnak is, és pozitív érzéseket közvetítenek. Háromfélét találtam a boltban, de az egyiket azóta elajándékoztam. Az kék volt, és egy harmadik mosolytípust produkált. Egy kisebb méretű, hasonló színű iratkapoccsal pótoltam egy másik papírboltból. 
A narancssárgát használom rendszeresen, meg is látszik rajta: sajnos a fém szárak koptatják a festéket a szeme fölött.

2014. november 15., szombat

Keksztartó

Sokkal gusztusosabb és kényelmesebb a kekszet az üvegből eszegetni, mint az eredeti csomagolásból. :-)

2014. november 11., kedd

Bármit lefűzhetek

Nem akartam azt a címet adni, hogy "A lyukasztó", viszont arról szeretnék írni, hogy ma megérkezett az eBayen rendelt egylyukú lyukasztóm, egyenesen Pekingből. Sokkal olcsóbb volt így beszerezni, mintha itthon vettem volna. (És megkönnyebbülés, hogy megérkezett, mert az ez előtti rendelésünk elveszett, ki tudja hol jár Ausztrália és Magyarország között...)
A gyűrűs naptáraknak az a különleges tulajdonságuk egy átlag gyűrűs mappához képest (leszámítva az anyagát, a zsebeit, a gyönyörű varrását, és hogy zárható), hogy nem lehet bele akármit lefűzni, ugyanis speciális távolságokban vannak benne elhelyezve a gyűrűk. Ha én bármit bele akarok tenni, nem csak a drágán vásárolható, előre gyártott jegyzet- és naptárlapokat, akkor két lehetőségem van: 1. veszek egy direkt az én filofaxom méretére szabott speciális lyukasztót, amivel egy mozdulattal elintézhetem a problémát, 2. veszek egylyukú lyukasztót, amivel hat karika bejelölése és hat mozdulat után fűzhetek le bármit. (Illetve a kézbesítést várva kifejlesztettem egy 3. variációt, amihez ceruza, vékony hegyű, görbe végű körömvágó olló, jó szemek és nem remegő kéz kell... de az csak a hagyományos A/4-es papír vastagságára jó, keményebbre nem garantált módszer.) Azért nem az 1. variációt választottam, mert amellett, hogy drágállottam, túl speciális. Ha egyszer veszek/kapok egy nagyobb vagy kisebb filofaxot, ahhoz már nem tudnám használni, vehetnék megint egy ahhoz passzoló méretűt. A 2. variáció viszont bármihez jó, csak be kell jelölgetni, hogy hova kell lőni a lyukakat.
Ma végre lefűzhettem a korábban erre a célra vett képeslapot és a holnapi konferencia programját is.


2014. november 8., szombat

Nem törlődött a molyprofilom

Letelt a várakozási idő, 14 napig nem léptem be a moly.hu-ra, kivártam az éjfélt is, és még fél napot. Eljött az idő, hogy ellenőrizzem, hogy tényleg megszűnt a profilom a molyon. És nem. Nem tudom, miért. Tudtommal mindent úgy csináltam, ahogy kellett. Továbbra sem értem, miért nem lehet egy gombnyomással törölni a saját adataimat, ha én azt akarom. Miért kell mindenféle egyéb feltételnek megfelelni, aminek, úgy tűnik, nem tudok. Nem tudom, mit csináltam rosszul, elképzelésem sincs. Megkértem az admint, akivel leveleztem, hogy legyenek szívesek törölni. Meglátjuk..

Előzmények itt: Moly.hu: fogva tart vagy hibásan működik?

Frissítés: A levelem után törölték a profilom.

2014. november 7., péntek

Dekorcellux

Jópofa kartonból készült celluxadagolóval csomagolják.
Egészen új felfedezés számomra, hogy léteznek mintás celluxok.
Hetek óta vadásztam már dekortapaszra, de csak a Pirexben találtam, és nem tetszett egyik minta sem annyira, hogy kifizessek érte annyit, amennyibe kerül. Aztán a Kreatív Hobby boltban - ami mellett mostanában nem tudok elmenni anélkül, hogy be ne mennék körülnézni - felfedeztem valami hasonlót. Nem dekortapasz volt, hanem dekorcellux. Egy picit olcsóbb, mint a dekortapasz, bár a hosszukat nem néztem, így az arányokat tekintve nem tudom összehasonlítani az árakat. Nagyon tetszettek, úgy döntöttem, kettőre futja, de a kettőt is nehéz volt kiválasztani. Végül vettem egy pillangósat és egy almásat. Aztán 1-2 héttel később az egyik Pirexben is belefutottam egy dekorcellux készletbe, de ott kimondottan csak karácsonyi témájúak voltak. Még korainak érzem a karácsonyi témát, de egy általánosabbnak is beillő aranyszínű kottás szalagot elhoztam magammal. :-)
Ezek az öntapadós dekorszalagok nagyon jól néznek ki a papíron, jól lehet dekorálni vele a naptároldalakat, teendőlistákat, de ajándékkísérőt, könyvjelzőt, notesz külsejét és belsejét is, és bármit, amire tapad. Nekem nagyon tetszik. Így néznek ki papíron:

Így néz ki a sárgás színű naptárlapon (lámpafénynél).
A dekorációt matricákkal egészítem ki.
Az almás cellux a hozzá passzoló színvilágú matricával. (Ugyanaz a papír napfénynél.)