2014. május 31., szombat

Csokis banánturmix


Hozzávalók:
2 db banán
2 púpozott teáskanál kakaópor (a sütéshez alkalmas, cukormentes fajtából)
2 teáskanál nyírfacukor
2,5 dl tej
Így lett sűrű és nagyon csokis.

Kellemes hétvégét mindenkinek! :-)

2014. május 24., szombat

Jéghideg meggykrém

Alig több mint egy hete kaptunk egy szuper turmixgépet, amit azóta minimum napi egyszer használok. Rengetegféle variációt kipróbáltam már mirelit gyümölccsel, banánnal, tejjel, 100%-os gyümölcslével, kakaóporral stb. - édesítővel és édesítő nélkül is.
Ma reggel nagyon finom, és a májusi hőségben ideális reggeli készült: a jéghideg meggykrém. Sajnos nem tudom a pontos mennyiségeket, mert általában érzésre készítem az ilyen finomságokat. Az alapot a 250g félzsíros túró és kb. 4 maréknyi fagyasztott meggy adta. Ehhez jött kb. 2 evőkanálnyi tejföl (a kevesebb zsírtartalmú kék dobozosból), kb. 1,5 dl Sió Frissen préselt alma-szilva gyümölcslé, valamint folyékony édesítőszer. Óvatosan kezdtem a turmixolást, és az elején többször átkevertem kanállal, nehogy a gépnek túl sűrű legyen (lehet, hogy fölösleges az aggodalom, mert a gép még egy meggymagot is szétzúzott sajnos), de a végére nagyon guszta, krémes állaga lett. 
(Hozzáadott cukrot nem tartalmaz egyik összetevője sem.)

2014. május 19., hétfő

Bárka-élmény

Szeretném megörökíteni pár szóban, hogy szombaton nagyon jó kis színházélményben volt részünk a Bárkában. Szabó Borbála A teljes tizedik évad című művét néztük meg. Ajánlom mindenkinek, mert nem volt lehangoló, nem volt erőltetett, viszont aktuális és átélhető volt. Nagyon jó kis mű, és a színpadra vitel is tetszett. Bővebb információk a történetről és a közreműködőkről a színház honlapján itt: A teljes tizedik évad.
A kép forrása: http://www.sorozatjunkie.hu/2012/09/15/a-teljes-tizedik-evad/

2014. május 18., vasárnap

Gyümölcsös pudingtál

Tegnapi vendégeink számára készítettem a jól bevált csokis banántortát vásárolt tortalapból. Nagy sikere volt, de mivel cukorral készült, nem kóstoltam meg. Viszont ez adta az ötletet, hogy készítsek egy olyan változatot, amit én is ehetek. Így készült ma a gyümölcsös pudingtál. 
Banánkarikákat és meggyszemeket tettem a tál aljára bőven, majd nyírfacukorral főzött csokipudinggal öntöttem le, végül pár szem meggyel díszítettem a tetejét. Utána hagytam hűlni, majd betettem a hűtőbe, és alig várom, hogy megkóstoljuk! :-)