2014. február 7., péntek

Kreatív színkavalkád - Pylones

A Váci utcában sétálgattunk, amikor megláttuk ezt a vidám színkavalkádot. Nem lehetett nem bemenni az üzletbe, és jól tettük, hogy bementünk, annyi érdekes és szokatlan tárgyat találtunk benne. Élvezet volt végignézni a kínálatot, és felfedezni, mi micsoda. A kedvencem a színes-mintás teáskannának álcázott vízforraló, de nagyon tetszett a macskás ernyő is, ahogy a Jetson családra emlékeztető főzőeszközök is. Ha valaki különleges ajándékot szeretne találni, érdemes itt körülnézni. Csak vigyázat, mert kicsit drágán adják ezeket a jópofa tárgyakat. (1500 Ft körül vannak az apróbb dolgok, a macskás esernyő 6000 Ft körül, az említett vízforraló pedig 20000 Ft körül.) Viszont ez az első lakberendezési eszközöket áruló bolt, ahol úgy érzem, a dolgok tényleg megérik az árukat. 
Nem vettünk semmit, de észben tartjuk, hogy létezik ez a különleges üzlet! 

 

2014. február 2., vasárnap

Egyszerű csokis édesség cukormentesen

Ez a bejegyzés a tejbegrízről fog szólni.

Nem tudom, mennyire gyakori étel egy átlag csak felnőttekből álló háztartásban a tejbegríz, de úgy tapasztaltam, hogy nem az. Én mégis viszonylag sűrűn készítek, mert
Férjem szerint a képen zöldnek látszik a tejbegríz, de valójában barna, hiszen kakaóval készült, nem moszattal.

  • mindig van itthon tej és búzadara, akkor is, amikor semmilyen édesség nincs, de szívesen ennénk valami finomat
  • nagyon egyszerűen és gyorsan elkészül
  • cukormentesen édesítőszerrel is elkészíthető (a nyírfacukor, a Canderel és a Cologran bevált, de Steviával nagyon nem ízlett)
A tejbegrízt mindig kakaósan szerettem, de a cukor nélküli kakó (pl. Szerencsi kakaópor) nem keveredik el rendesen az édesítővel, így mindig keserű maradt a tejbegrízre szórva. Újabban ezért úgy készítem, hogy már a főzés legelején beleteszem a búzadara, a csipetnyi só, és az édesítő mellé a kakaóport, és így főzöm össze a tejjel. Nagyon finom csokis édesség készül így kb. 20 perc alatt. 
És még egy jó oldala a tejbegríznek, hogy a sűrűsége, az édessége és a csokissága bármilyen irányban változtatható attól függően, hogyan szeretjük, vagy mire vágyunk épp.