2011. augusztus 15., hétfő

Gémklub

gémklub1

Van egy kis utca a Ráday utcára merőlegesen, a Biblia köz, ahonnan egy különleges játékbolt ajtaja nyílik. A Gémklub egy elsősorban társasjátékokra specializálódott üzlet, soha ennyi társast nem láttam még egy helyiségen belül, mint itt. És a nagy választékon kívül egyéb erényei is vannak, például az eladó(k) szakértelme. Egyik nap körbetelefonáltam néhány játékboltot, hogy megtudjam, lehet-e kapni egy bizonyos társasjátékot, és csak a Gémklub tudott megfelelő tájékoztatást adni, arról nem is beszélve, hogy fejből tudták, miről van szó, hány fajtája létezik, mióta nem forgalmazzák, sőt fel lehetett náluk iratkozni egy listára, hogy ha tudnak belőle szerezni, szólhassanak. Ezzel ellentétben más játékforgalmazók azt sem tudták, hogy írják a keresett játék nevét vagy hogy ki a forgalmazója.

Amikor személyesen mentünk el a Gémklubba, hogy ajándékot keressünk, nagy meglepetés ért minket: miután az eladó megkérdezte, milyen típusú játékot keresünk, minden megadott paramétert figyelembe véve azonnal ajánlott nekünk legalább három játékot is, és minden egyes polcról levett doboz mellé még rövid előadást is tartott arról, milyen a játék, mik az előnyei és hátrányai, milyen díjakat kapott, mennyire népszerű, milyen élményt nyújt, stb. Látszott, hogy ért a társasokhoz, hogy érdekli, amivel foglalkozik, és szereti is. Látszott rajta, hogy játszott már ezekkel a játékokkal, de emellett szakszerű is maradt. Tökéletes felvilágosítást kaptunk, és soha ilyen egyszerű dolgunk nem volt még, amikor hasonló ajándékot kerestünk. gémklub2És mondanom sem kell, hogy a játék, amit elvittünk, nagyon bevált!

Amiről még mindenképp írni szerettem volna a Gémklub kapcsán, hogy szerda esténként sokáig nyitva tartanak, az üzletben játékasztalokat helyeznek el, és baráti társaságok és családok gyűlnek össze náluk, hogy játsszanak. Egy ilyen estén ott voltunk mi is, nagyon kellemes élmény volt. Állítólag ki lehet próbálni az ottani játékokat, de mi nem éltünk ezzel a lehetőséggel, így biztosat nem tudok róla, és egyelőre a honlapjukon sem találtam meg a szerda esti programot, de bízom benne, hogy még mindig létezik, és megyünk majd még mi is!

Amúgy a honlapjuk  nagyon részletes és szakszerű: van játékadatbázis, keresőfunkció, hírek, képek, leírások, jellemzések, információk, stb. A honlap címe: www.gemklub.hu (A fotók is innen származnak.)


Hasonló témák:
Száguldó robotok
Nyolcvan nap alatt a Föld körül
Eye Toy