2010. március 26., péntek

Epres pite

Egy internetes receptből és egy már kipróbált joghurtos receptből kiindulva sütöttem epres pitét. Érdekes, hogy ezek a joghurtos receptek tartalmaznak olajat is, méghozzá egész sokat, és ennek köszönhetően lett ehetetlen a múltkori almás sütim. Mindkét recept szerint egy joghurtos pohárnyi olaj kell a tésztába, ami rengeteg! Így azzal kezdtem, hogy csökkentettem az adagot 2 evőkanálnyira, nehogy megint a kukában kössön ki a szemgyönyörködtető sütemény. A tésztához, friss gyümölcs híján, eperkonzervet használtam. Alig várom, hogy friss gyümölccsel is kipróbáljam! A recept különlegessége, hogy epres gyümölcsjoghurttal készült. A pite nagyon finom lett!



Hozzávalók, ahogy én csináltam:
- Majdnem 3 doboznyi epres Danone joghurt (a kis méret miatt egészítettem ki egy harmadik adagból).
- 3 tojás
- nem teljesen 4 joghurtos pohárnyi liszt
- 2 joghurtos pohárnyi cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál étolaj
- gyümölcs (eper)

Miután összedolgoztuk a tésztához való összetevőket, a sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát, és rászórjuk a gyümölcsöt. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 30 perc alatt kész.


Korábbi bejegyzések:
Csokis banántorta
Töltött cukkini

2010. március 23., kedd

Babzsákfotelek

Már régóta tervezgettük, hogy veszünk két babzsákfotelt, mert úgy gondoltuk, praktikus lesz. Február közepén sikerült megvalósítani a tervet, lett két darab óriási színes babzsákunk a Babzsákvilágból.

Már több mint egy hónapja teszteljük a fotelokat, és biztosan állíthatom: tényleg nagyon praktikusak! Egyrészt nagyon kényelmesek, felveszik az ember alakját, de ez nem azt jelenti, hogy csak erre képesek. Könnyű kitanulni, hogy alakíthatjuk a fotelt pont olyan alakúra, amilyenre szeretnénk, így lehet benne mindenhogyan ülni, hátradőlni, de ha nem szeretnénk elsüllyedni benne, azt is meg lehet oldani. Másik nagy előnye, hogy könnyen mozdítható, egy kézzel odébbteszem, ha akarom, és a kettőt lehet egymáson tárolni, ha nem akarjuk, hogy sok helyet foglaljanak. Az sem elhanyagolandó, hogy a vásárló választja ki a színösszeállítást, így egyéni lesz, és megfelel a leendő tulajdonos ízlésének. A huzat pedig egyszerűen leszedhető és mosógépben mosható!

Szóval egyáltalán nem bántuk meg, hogy beszereztük a babzsákokat. Mostanra hozzátartoznak mindennapi kényelmünkhöz, és a vendégeknek is nagyon tetszenek!


Korábbi bejegyzések:
Szivárvány Bútorház: Vigyázat, átverés!